About the author

Related Articles

3 Comments

  1. 1

    Martin Křišťan

    Ad „Argumentací k rozparcelování a zástavbě tohoto prostoru je úbytek obyvatel Volyně, tudíž i úbytek financí do městské kasy.“… Dobrovolně se lidé do města, kde nebudou mít práci, stěhovat nebudou. Z tohoto pohledu se domnívám, že je v první řadě ze strany města potřeba podporovat rozvoj drobného podnikání a ruku v ruce s tím řešit (rozumně) i bytovou otázku.

    A za další, kolik parcel by eventuelně na pozemku vzniklo. Čtyři? Pět? Tak jako tak to asi problém nevyřeší. Jsou-li radní přesvědčeni, že se do Volyně v blízké době nastěhuje 100 lidí, ať si město vezme úvěr, vykoupí pozemky pod školou v přírodě (které jsou, pokud se nemýli, aktuálně prodávány?), připraví parcely a následně je prodá. V územním plánu se tam se zástavbou počítá, tak proč si hyzdit centrum města „překrásnými“ bungalovy.

    Reply
  2. 2

    Veronika Kovářová

    Stodola má rozměry 15×45 metrů. Pokud chceme nechat alespoň nějaký odstup od sýpky, nedostane se celková plocha pozemku přes 20×45 metrů. Kolik rodinných domků se na ní vejde?
    Pokud víc než dva, budou to řadovky bez kousky zahrádky.
    Navíc si troufám tvrdit, že najít vzhled, který by se hodil do centra historického města, vedle sýpky, ke krásným vilám okolo, bude velmi složité. Zatím se to ve Volyni ještě nové stavbě od roku 90 nepodařilo.

    Reply
  3. Pingback: Inspekce ministerstva kultury potvrdila, že stodola neměla být zbourána : Volyně v dolyně

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team