Co vše na Volyně Food Festivalu ochutnáte?

V sobotu 27. května od 10 hodin se otevřou brány volyňského koupaliště a už z dálky ucítíte vůni letošního Volyně Food Festivalu.

A na co vše se můžete těšit?

Na 35 kulinářů a 13 světových kuchyní.

Skvělou muziku, zahrají Jam4u, klavíristka Klára Veselá a PNP.

Fotokoutek, kde se budete moct nechat zvěčnit s přáteli nebo s nějakým vybraným jídlem.

Dětský koutek s tvořivými dílnami. Po obědě bude pro děti připraveno divadlo Čertovská babka.

Krásné prostředí, doufáme, že i počasí. Vezměte si s sebou deky, ať to piknik se vším všudy.

Co ochutnáte?

Dovolte, abychom Vám představili alespoň část toho, co v sobotu budete moct ochutnat:

Ivča Impassa Ifoli Vám nabídne chuť Konga, budete moct ochutnat pondu se zeleninou a maniokem, kwangu (maniokový knedlík zabalený v banánových listech), mbinzo (housenky podávané s omáčkou), madesu (červené fazole s chilli), mikate (sladké vdolečky).

Z americké kuchyně nebudou samozřejmě chybět hamburgry a grilované maso. Duo Pellwood se v sobotu 27. května přejmenuje na Pellfood a potěší všechny milovníky masa, pro které připraví hovězí, vepřové a kuřecí steaky s grilovanou zeleninou. Radka Vám připraví sladkou americkou kuchyni: donuts, Red Velvet cupcakes nebo pekanový a hruškový páj. Těšit se můžete i na cheesecakes různých chutí a barev.

Indická kuchyně bude zastoupena hned třemi kulináři. Ganeshovi a Arunovi se minulý rok na Volyně Food Festivalu moc líbilo, a proto letos přijedou znovu. Připraví pro Vás indický kebab, různé druhy samosy, zeleninové placky a jako sladkou tečku jahodové a mangové lassi a kokosové burfi. Máza měl minulý rok hned vyprodaný stánek, a tak na tenhle ročník Volyně Food Festivalu navaří ještě víc, abyste všichni mohli ochutnat jeho skvělé placky MAHÁTMÁ s masem RÁDŽÍV a omáčkou INDÍRA.

 

Jako zástupce Japonské kuchyně přijede Štěpánka a Pavel. Štěpánka přijede se svou čajovnou Pod Stolem a raw japonskými dobrotami. Pavel připraví marinovanou makrelu,matcha mech,mrkev,yuzu,grep. Dále se můžete těšit na BBQ bůček s vodnicí, wasabi vzduchem a fritovanýma nudlemi.

Máme velkou radost, že pozvání na Volyně Food Festival 27.5. 2017 přijala skvělá blogerka Lucie Bártová, která byla nominována i na foodblogerku roku 2017. Teplá kačka představí čínskou kuchyni a  připraví bůček pěti vůní v čínské placce, hoisin nebo sriracha majonezou, okurkou, koriandrem. Dále japonské gyoza knedlíčky a famózní pekingskou kachnu s domácí čínskou plackou a hoisin.

Korejské kimči  a slané snacky z řasy Gim pro Vás připraví Martin s Natálkou.

Ze svých cest po Litvě si Jindra s Karlem přivezli skvělé nápady, které Vám představí v sobotu na Volyně Food Festivalu. Můžete se těšit na šaltibarščiai – studenou polévku z červené řepy, védarai – klobásu s překvapením a Kepta duona su suriu – fritované chlebové hranolky se sýrovým dipem.

Farma Diviš a Johnny´s Food Revolution Truck letos spojí své síly a 27. května na Volyně Food Festival přivezou skvělou mexickou kuchyni. Připraví Vám krémovou polévku ze zelených rajčat, tacos s grilovaným sýrem halloumi (sýr vyrábí Farma Diviš), tradiční tostadas carnitas a tacos al pastor. A navrch přidají pikantní mexická křidélka.

Francouzkou slanou kuchyni přiveze do Volyně paní Lucie, která upeče quiche s cibulí a sýrem, palačinky galette compléte, lotrinský koláč, francouzskou paštiku,  hovězí po burgunsku, rilletes nebo brioche. Na sladkou francouzkou kuchyni máme hned dvě kulinářky. Bára připraví makronky, meringue, eclairs, paris breast. Katka připraví také makronky, tartaletky, mousse au chocolat. Navíc ještě udělá její skvělé cupcakes. Můžete se těšit i na skvělé francouzské dorty.

Julča se Vám představí s osvědčenými ukrajinskými pochoutkami, jako je polévka akroška, tradiční pelmeni a jako desert si můžete dát játrový dort!

Zkrátka nepřijde ani česká kuchyně. Jako nováček na Volyně Food Festival zavítá prachatický pivovar, kromě skvělých piv, které jsou již vyhlášené po celém regionu (světlý ležák 11% a 12%, Ipa světlá 13%, Bradáček 13%) připraví šéfkuchař českou kuchyni ve street foodovém podání. Můžete se těšit například na svíčkovou, pečený bůček na jablkovém pyré nebo tradiční pivní pochoutky jako je cmunda nebo utopenec.

Další pivovar, který se představí je Pidipivovar u Pujiče, kde můžete ochutnat několik druhů piv, například:  Pidi Borůvka – světlý ležák 12%,  Medová Olíí  – světlý speciál 14%, Pampelišková Olíí – světlý speciál 14%.

Pan Vojtěch z Vodňan přiveze skvělé kapří hranolky. Pan Fišer Vám představí nové druhy sladového chleba- cibulový, česnekový nebo třeba selský s hrachem a škvarkami. Paní Veselá se zase zaměří na českou sladkou kuchyni, můžete se těšit na svatební koláčky, honzovo buchty, ale i čokoládové lanýže a pralinky.


Věděli jste, že nejlepší marmelády na světě se vaří v Česku? Rozhodla o tom odborná porota soutěže World’s Original Marmalade Awards 2017. Marmelády značky Rose Garden české podnikatelky Jozefíny Růžičkové porazily přes 2 tisíce konkurentů a získaly celkem 9 medailí. Paní Jozefína přiveze na Volyně Food Festival ochutnat například: červený pomeranč se šípkem, červený pomeranč se sakurovým květem, citron s hořkou čokoládou nebo červený pomeranč s chilli.

Pozvali jsme i kulináře, kteří se budou starat o zajímavé nápoje.
Domácí limonády netradičních chutí- jako je třeba citrónová s tymiánem, rebarborová nebo kopřivová Vám připraví VvD. Kavárna na Dvorku se postará o smoothie  (červená řepa s lesním ovocem, jahodové s mandlovým mlékem a chia semínky, broskvové s kurkumou) nebo mléčné koktejly.

Léto je (snad) už tady a k teplému počasí patří neodmyslitelně i koktejly. Na Volyně Food Festivalu budete moct ochutnat speciální koktejly jako je například černá margarita, fire krupnik, zelená víla, Bahama Mama nebo mexická světla lamp. To vše pro Vás připraví Pavlína z Barmea.

Po dobrém jídle, dobrá káva. Pražírnu Rósta Kafe z Kašperských hor všichni už dobře znáte. Kromě výborných čerstvě umletých káv jako je Etiopie Yirgacheffe nebo Guatemala SHB Antigua los Volcanos připravovaných v Aeropressu, přivezou i speciální Cold brew (louhovaná káva za studena) a Redespresso.

Přijďte si udělat hezký den, dobře se najíst, rozšířit si chuťové obzory, poslechnout si dobrou hudbu. Budeme se na Vás těšit!

 

Předprodejové vstupenky můžete koupit ve volyňském infocentru (stará radnice) nebo ve Strakonicích v prodejně Tescoma (vedle hlavní pošty). V ceně je ochutnávka volyňského piva.  A jaké jsou výhody předprodeje? Snížená cena, vlastní vchod, takže nebude muset čekat ve frontě. A především- lidé z předprodeje mají zaručený vstup v případě, že dojde k překročení maximální kapacity návštěvníků.
Akce se koná za každého počasí, jsme připraveni na slunce i déšť!

 

AKTUÁLNÍ INFORMACE NA FACEBOOKU 

 

Volyně Food Festival 27. května 2017

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

Scroll to top